01 maj 2007

Dags igen för en rapport.
Den här gången har jag släpat med datorn till universitetet för att kunna skypa (ringa via datorn) men det verkar inte fungera så det får bli bloggande istället. Lite lungn och ro i alla fall. Det blir inte så mycket av den varar här.
Ringa ja! Alla ni som jag tänker ringa kan väll se till att vara hemma på de udda tider som jag släpar med datorn till platser det går att ringa ifrån? Eftermiddagar mitt i veckan, lördagförmiddagar, söndageftermiddagar osv. Det skulle underlätta och det skulle vara så kul om någon svarade när jag försökte nå andra sidan jorden. Sanna har haft bättre lycka när hon har försökt ringa så lite av hemlängtan har gett sig efter att hon har kunnat prata med några av sina kompisar.

Vi skriver brev och vykort för fulla muggar och köper frimärken i multipack. Sen är vi lite slöa med att posta dem så Påskkorten kom iväg i veckan som va! Vi vet ju inte om alla kommer fram men till oss kommer det nerdimpande en post hälsning lite nu och då vilket vi uppskattar i stora mått. Alla springer runt och skriker: "ett kort! vi har fått ett kort!(brev) vem är det ifrån? Öppna det!" och sedan får vi läsa det flera gånger innan alla har uppfattat vad det står. Rena hysterin alltså.
I dag är det första maj och solen har kommit tillbaka efter några regniga dagar men vi lider alla lite till mans av en förkylning som inte vill ge med sig. Tuva fick feber i torsdags men var feberfri och gnällig på fredagen. Sanna är hes och maken har tappat hörseln. Jag har huvudvärk och den enda som inte har klagat på några krempor är Alina.
Vi har dessutom haft ledigt ända sedan fredags då det var helgdag här. Trots förskylningen har vi ändå lyckats shoppa lite i ett stort shoppincenter en bit bort ( så stort att vi bara har hunnit med halva på två gånger) och varit på en ostfestival så sent som igår. Det var helt otroligt och vi smakade på ostar i mängder. Det fanns inte bra ost utan även vin, oliver, nougat ocn annant smått och gott. Vi gick runt och jag njöt av alla ostarna, maken gick runt och undrade vart "brunosten" (mesost för alla som inte har den norska vokabulären) var och tjejerna smakade ost och längtade till hoppborgen som fanns på området. Vi kom hem med honung, reklam t-shirtar, en kruka med kryddväxter, en bit fransk nougat och en ynka ost. Osten var väldigt god dock!