20 februari 2007

äntligen har vi kommit iväg och köppt frimärken till alla de brev och kort som vi har skrivit , gjort och köpt. Jag hoppas att några kommer fram. Med våra erfarenheter av postgången är vi inte särskillt optimistiska. Vi har å andra sidan inte postat alla än. Saker och ting tar sin lilla tid.

På spicegroup var vi på utflyckt idag. Vi besökte en fruktfarm där de även sålde frukt och jos. Mycket trevligt, det kommer att bli flera besök dit.Det var inte alls långt ifrån där vi bor.
Det har varit molningt från och till och jag bara hoppas att det ska hålla sig till rimliga temperaturer men ändå så att det går att bada, det blir så jobbigt när temperaturen kommer närmare 30 grader. Det blir ju inte bad varje dag men till helgen åtminstonne.

18 februari 2007


Sist skrev jag inte så mycket om vad vi hade gjort. Desto mer såsant idag men mest sumariskt, jag har nämligen haft migrän från och till hela veckan så upplevelserna har varit som i en dimma.
I tisdags var jag och co på vårt andra "spicegroup". Alla hjärtans dag var på tapeten så det var bara en massa snack om våra andra hälfter (den här gången också!) och om alla hjärtans dag. Det var trevligt ändå och vi fick göra en liten lära känna övning för att prata med varandra och trots ämnet, vilket i första hand skulle vara hur vi hade träffat våra män, kom jag till att prata med några som jag inte hade pratat med förut och resultatet blev att vi alla lärde oss namnen på några till och fick en inblick i en annan människas liv. Det är många från Libyen som går i gruppen och jag hamnade med två arbiskt pratande kvinnor och det var intressant.
Genom spicegroup har vi träffat på en kvinna från tyskland som vi var hem till i onsdags. Hon har två barn i ungefär samma ålder som mina så vi föste samman dem. Det blev ju lite svårt med språket men det gick.
I torsdags gick vi till en pärlaffär som sålde pärlor i lösvikt!, jag vågade faktiskt ta med dem in i den, och blev förälskade. Så dit var vi i fredags med. Vi gör nu finna halsband och glittrande hängande saker till balkongen på löpande band. Vi har dessutom hittat ett ställe som gör milkshakes i bubbelgumsmak(!)vilket har blivit en favorit bland några av oss. Dessutom har de en fantaskisk gård att sitta på med en sandlåda!! Vi kommer att bli sammisar där.
I går åkte vi ut till en vingård och åt lunch. Där hade de en otrolig lekpark som vi spenderade flera timmar i. Frågar man däremot stortjejen om maten var den inte särskillt imponerande enligt henne. Vi andra va nöjda aven med den. En liten parantes om lekparker. Här har de kommit på ett finuligt sätt att återanvända gamla bildäck på.


Och till sist höjdpunkten på hela veckan. Idag har vi badat med pingvinerna!!! Ja, badat var kanske lite att ta i men de var i alla fall på samma strand som oss.
Det var vår vecka i ett andetag. Fler rapporter kommer.