16 mars 2007

Idag har vi haft födelsedag och firat hela dagen. Alina har fyllt 6 år, stor tjejen. Vi började så klart med uppvaktning på sängen med presenter, sång och fika. Trots att hon var uppe först låg hon kvar i sängen och väntade. Om man frågar henne så sov hon ; ) Efter lunchen var det tårtkalas med fiskedam.
Man tar vad man har i sådana här situationer så en kort pinne, pappas morgonrocks skärp och en klädnypa fick tjänstgöra som fiskespö och soffan som fiskedamm. Upp kom fiskarna och alla var nöjda. Förutom pappa (och till viss del mamma) som tyckte att tutorna lät för mycket. Efter lunch åkte vi till en vattenpark med vattenruchkanor. Det var det enda de hade där, två kanor och en liten lekpark, men vi roade oss en timme och åt glass innan vi åkte hem igen och gjorde ballong figurer innan vi gick och la oss. En riktig kallas dag helt enkelt.

11 mars 2007

Vi har blivit bestulna på våran registreringsskylt till bilen!! På grund av det blev gårdagen ett helt äventyr värt att skratta åt.
För ovanlighetens skull (och mot makens diskreta vilja) kom vi upp tidigt för att åka till stranden. När vi då kommer ut på parkeringen kommer grannen, som är tidigt uppe, och berättar för oss att någon under natten har tagit registreringsskyltarna på de bilar som stod parkerade där. Vi blir helt paffa och hade han inte sagt något skulle vi inte ha märkt det. De hade nämligen bara tagit fram skylten och vi såg inte framsidan av bilen från vårt håll. Vad gör vi nu? Tack och lov så är vissa saker inte särskilt komplicerade här så vi kunde bara fara iväg och köpa oss en ny! registreringsskylt vilket inte tar särskilt lång tid. (Vi funderar nu på att beställa en att ta hem som minne) Problemen började när vi skulle få dit den, vi hade inget att skruva med! Under flera tillfällen sedan vi kom hit har jag undrat varför jag aldrig köpte den där multi toolen som jag tänkte på innan vi åkte. Igår med! Vi försökte låna på firman som fixade skylten åt oss men det gick inte, vi for in på en mack men där sålde de inte verktyg, bara mat! Till slut åkte vi vägen till stranden och stannade vid ett gigantiskt shopping centra och köpte en multitool. Dvs jag köpte, maken och barnen var kvar i bilen. Vi satte på fast den nya skylten och … nej då hade batteriet dragit ur eftersom fläkten varit på. Vi fick putta igång bilen och köra där ifrån. Nu kör vi fel. Detta är enligt maken mitt fel eftersom det inte var jag som körde och att jag la mig i vilken väg vi skulle åka. Klockan börjar närma sig elva och vi är på väg åt fel håll, mot Kapstaden i stället för mot stranden.
Eftersom det dessutom är en marknad på stan som vi vill gå på, ( det var delvis därför vi skulle komma iväg tidigt) bestämmer vi oss för att åka hem och bada i poolen i stället. Vi kör av motorvägen och får se en annan väg hem. När vi kör in i stan får barnen se en skymt av marknaden och några hopptorn och blir eld och lågor. Vi äter en snabb lunch och går i värsta middags hettan på marknaden. Då får Alina ett astmaanfall. Eftersom hon inte är förkyld har vi ingen medicin med oss så det tar ett tag innan vi har lyckats hämta den, hon vill förståss inte gå hem, och allt är frid och fröjd igen. När marknaden är färdig tittad på är alla jätte trötta och vi går hem och dricker multum med dricka. Nu till poolen men då bryter maken ihop. En kombination av värme, anspänning och kuturchock är antagligen orsaken. Badet får vänta. Barnen är i uppror men nöjda när vi väl kommer iväg. Då är klockan närmare halv sex och vi har inte ätit middag än. Den äter vi kl åtta och Tuva somnar vid bordet. Det var våran lördag! Hur hade ni det?
Idag har vi bara tagit det lugnt. En dag för återhämtning. I morgon börjar skolan igen.
Jag har för övrigt lagt in några nya bilder på tidigare bloggar.