07 april 2007










Ja, nu har det hänt en del och som vanligt när det är stora omställningar så hinner jag liksom inte med att skriva. Det blir som en lång strartsträcka med kommunikationer och bloggande. Jag har helt enkelt inte suttit framför en dator på två veckor. Dels har vi flyttat, vilket är fantastiskt bra för oss alla och men framför allt för Alina. Utanför huset finns en liten trädgård med två flickor, Janni och Elsa-Marie. Flickorna kan bara Afrikaans men leker glatt med våra tjejer. Huset ligger längre ifrån universitetet men det kan vi stå ut med. Dels har Leif haft skollov den senaste veckan och vi har förasökt att turista i den stora staden. Det är vi inte vana vid så vi blir hemskt trötta. Och mitt upp i allting så är det Påsk!! Vi har aldrig firat påsk så lite som nu, inte sedan vi blev en familj. Däremot har vi nog aldrig pratat så mycket om påsken och vad som hände kring påsken som nu heller. Vi har gått från palmsöndag till påskdagen flera gånger om.
Men, för att hålla alla uppdaterade (och för att komma ihåg själv) om vad som har hänt kommer nu i kronologisk ordning allt som vi har varit med om de senaste två veckorna:

Lördag 24 åkte vi till Paarl, en grannstad ca 3 mil bort. Där var det en festival. Vi hamnade på en marknad med muslimsk inriktning och Tivoli vilket passade Sanna som har tjatat om karuseller ända sedan vi landade i Sydafrika.





Söndag 25 testade vi Sannas tålamod genom att fläta hennes hår. Hela håret, massor med flätor och mer än fyra timmar. En av tjejerna på spicegroup från Kamerun gjorde det. Dessutom fick vi kontakt med vännerna i Johannesburg.
Måndag 26 åt vi ute på kvällen. Inte helt ovanligt eftersom vi bara betalar R160 för hela familjen på Jimmy the fish på måndagar. Då har de nämligen halva priset på all pasta och pizza. Billigt från början blir hutlöst billigt. Dessutom har de en lekhörna för barnen.
Tisdag 27 började vi packa för flytten och var på spicegroup.
Onsdag 28 flyttade vi. Jag önskar att vår nästa flytt skulle kunna vara lika smärtfri som den här. 4 resväskor pluss några kassar, en madrass och datorn. Fyra vändor med bilen sedan var allt över. Och då får man betänka att vår bil inte är särskillt stor och två av vändorna var vi alla i bilen. Vid ett senare tillfälle ska jag visa en bild på den men det är en sedan modell av en ww polo.
Torsdag 29 packade vi upp och lärde oss hur man köper pre-payd el.
Fredag 30 fick vi nya vänner och badade i poolen eftersom det var hejdlöst varmt igen. Småtjejerna lärde sig simma.









Lördag 31 åkte vi till Cape Point och Godahopps udden. Vid fyren trodde Leif hela tiden att någon av oss skulle falla över kanten så han gick ner för att slippa se. Utsikten var helt fantaskisk även om det var rätt molnigt. Åt en överdådig lunch på en fantastisk restuarang som låg vid Cape Point.
Söndag 1 april glömde vi bort att luras. Vi vilade upp oss efter gårdagen och åkte till poolen för att bada.








Måndag 2 badade vi i 16° och skrämde livet ur maken genom att åka högt upp längs med några små serpentinvägar i Fish Hoek. (Jag erkänner att det var ett dåraktigt företag men det verkade spännande när vi stod längst ner. Högst upp fanns det knappt plats för bilen att vända!)
Tisdag 3 åkte jag och co samma väg som dagen innan och en bit till för att komma till vännerna i Kommitje.
Onsdag 4 åkte vi för första gången in till centrala delarna av Kapstaden och turistfällan Waterfront. Det var mycket folk, mycket att se och billigt att parkera. Vi kom iväg tidigt så vi hade inga problem med trafik. Vi spenderade halva dagen med “shopping”(fast vi köpte inte så mycket, bara tittade.) och halva dagen på Two Osceans Acuarium tillsammans med sälar, pingviner, hajar och en hel massa fiskar.

Vi lyckades se matningen av sälarna, pingvinerna och sköldpaddan efter varandra. Dessutom fick man på ett ställe känna och hålla en del vattendjur som sjöstjärnor, havsanemoner och snäckor.


Torsdag 5 stannade vi hemma för att vila upp oss. Heldag i Kapstaden tog på krafterna. Gick på bio hela familjen. Vi såg Charlottes Webb. Leif och jag översatte det mesta och barnen tyckte det var kul. Fick äntligen träffa vår välgörare Leslie, som har hjälp oss så mycket innan vi kom hit.
Fredag 6 överumplades vi av att det var långfredag . Ingenting öppet så vi stannade hemma och packade upp det sista efter flytten och möblerade om så att tjejerna fick dela det stora sovrummet och vi vuxna tog det lilla. Det blev väldigt bra! Barnen fick leta påskharar.
Lördag 7 har vi spenderat på en sightseeingbus i Kapstaden. Varmt och dyrt men värt sina pengar.