27 maj 2007








Nu vet jag knappt hur länge sedan det är sedan jag skrev.
Jag har ju börjat jobba med mitt examensarbete och den senaste veckan var riktigt hektisk. Det är som att försöka få ut något ur en ketchupflaska här. Jag har försökt nå människor i flera veckor nu och hela tiden skickar de mig vidare liksom med vänstra handen. Ingen vill ta ansvar eller vet något om det inte ligger inom deras direkta ansvar. Men så plötsligt får man fatt på rätt person, och pang så händer allt på en gång. Jag har alltså spenderat hela veckan med att observera lektioner på ett konstcenter här och intervjuat lärarna och rektorn. Det var länge sedan jag jobbade så här hårt och jag har varit så trött på kvällarna att jag antingen somnat med barnen eller fastnat framför tv. Det är jättespännande dock och jag inser hur svårt det är att greppa ett nytt system och hur präglad man är av sin bakgrund.


Jag är borta hela dagarna och han tar hand om barnen och försöker jobba med skolan med Sanna. Men jag är tydligen huvudlärare i alla fall. Det är jag som bestämmer vad som ska göras enligt Leifs önskemål. Det är ändå rätt skönt att veta att jag har den tid jag behöver för mitt arbete. Även om det kan vara trögt nu när jag ska försöka sammanställa allting till ett dokument.

Trots en hektisk vecka lyckades vi i alla fall fira av makens födelsedag. Han fick tofflor och en varmvattensflaska (alltså en som man har i sängen för att hålla värmen). Ni kanske tycker att det verkar konstigt, men jag har nog inte frusit så mycket i hela mitt liv som den här senaste veckan. Kalla vindar kombinerat med ett ouppvärmt stenhus är inte en värmande upplevelse. Jag är så glad över att jag packade ner våra ullunderställ för det är i dem vi sover. Maken och jag har det väl relativt bra som trängs i en trång säng under ett och samma täcke. Men tjejerna kastar av sig täckena i sömnen och fryser som små djur eftersom de inte alltid vågar sig upp till vår säng. Vi har tack och lov fått låna ett element till deras rum men vi vågar inte riktigt låta det vara på hela natten så på morgonen är det rätt kallt. 15° har det varit de senaste dagarna inne. Så fort solen kommer fram är det underbart och i dag har det till och med varit varmt i luften.
Vad har vi annars gjort under de senaste två veckorna?
Alina och Sanna har tappat tänder och jag vill bara meddela att tandfén opererar även i Sydafrika om det var någon som tvivlade på det.
Vi har plockat äpplen på en äppelfarm i bergen och vi har haft svensk morgon på Spicegroup. Vi lekte små grodorna och sjöng nationalsången.
Sanna har varit sjuk med hög feber en vecka och vi var tvungna att byta batteri på bilen.
Vi har dessutom klippt oss hela familjen, även Leif och Alina, och i går var vi på en fantastisk marknad i Sommerset West bara några mil här ifrån. Vi spenderade många rand på hantverk och annat roligt.
Jag ska trots arbetet med examensarbetet försöka lägga in några nya bilder. Så titta in på de gamla inläggen för att se och inte bara läsa om våra äventyr.