03 juli 2007

Vi satte oss i bilen, den lilla Vw Polo Classic tidigt en morgon i juni.
Vårt mål var en 13 dagars resa längs med den Sydafrikanska kusten, den så kallade Garden route. Vi börjar vår resa från Stellenbosch och vårt första stopp, Oudsthoorn, ligger i semi öknen och little Karoo. Här ser vi grottor och strutsar.
Nästa stopp ligger alldeles bredvid havet och djupt inne i skogen på samma gång. Nationalparken Tsitsikama är ett paradis där vi skulle ha kunnat stanna länge. Efter två nätter måste vi ändå dra vidare till Addo Elefant, ytterligare en Nationalpark. Här får vi se elefanter, zebror, vårtsvin, antiloper, hyenor mm. På slingriga vägar kör vi runt med vår lilla bil i jakt på de vilda djuren. Tyvärr fick vi inte se varken lejon eller noshörningar men vi är ändå rätt nöjda när vi åker mot nästa mål två dagar senare.
Tillbaka till kusten och den lilla kuststaden Port Alfred. Här ifrån kör vi under två dagar fram och tillbaka till Grahamstown och "The national arts festival".
Nu har vi bara ett stopp kvar och det är ostronens huvudstad, Knysna. Här tittar vi på havet och äter gott på en restaurang precis nere vid vattnet.
Härifrån far vi "hem" igen till Stellenbosch väldigt nöjda med att komma tillbaka. Det hela slutar med 250 mil extra på mätaren. Här följer en osrukturerad bildberättelse av vår resa.

Inga kommentarer: