09 mars 2007


Vi har varit mycket på dockteater den här veckan. I söndags fick småtjejerna göra glada och lessna ansikten på söndagskolan. Allt utifrån texten när två av Jesu lärljungar går efter Jesus död och är lessna :(. Sedan märker de att de har haft sällskap med Jesus och blir glada :). Mycket enkelt uttryckt!! Dessa satt på en hårdare pappskiva och fungerade utmärkt som handdockor. När vi kom hem blev det full produktion av olika sorters dockor, djur och människor som har satts upp i olika produktioner under veckan med föräldrar och syskon som åskådare. Så lite som kan ge så mycket.
Söndagsskolan är väldigt enkel och jag är med tjejerna hela tiden och försöker översätta. Inte Sanna då, hon är i en större grupp med bara killar! Och förstår inget men är ganska glad ändå.. I övrigt blir jag rätt deprimerad av att gå på gudstjänst och längtar mest hem. Folk är visserligen vänliga och så, men några djupare relationer är det inte intresserade av. Det kan ju bero på att vi bara ska vara här i 6 månader, men det skulle var trevligt att möta folk på ett annat plan än hej och välkommen. Vi har funderat på att gå till någon annan församling men den här ligger så nära och gudstjänsterna börjar redan 9.30!! Latheten segrar än så länge.


Trots skolledighet så har vi ändå varit på lärovandring(? Eget ord?). Sanna älskar museeum och att titta på gamla saker så vi tog oss igår till” die Doorp museeum”, bymuseet. Museet består av fyra hus med trädgårdar som är inredda i fyra olika tidsepoker med en guide i varje som kan berätta om perioden. Från ett av Stellenbosch första hus från runt 1700 till ett hus som byggdes i mitten av 1800-talet. Barnen älskade det och vi måste gå tillbaka. Dessutom hade de kalkoner, ankor och höns i en av trädgårdarna.
Vi fick med oss lite extra material om husen som jag för fullt håller på att översätt till Sanna. Hon ska få läsa och sammanställa något om historien i Stellenbosch. Texterna är i original förskräckliga så jag kämpar både med att översätta och förenkla texterna.

Inga kommentarer: