13 juni 2007

Nu ska jag ge er ett räkne exempel. Lite bakgrund först. Här är det vanligt att man köper el i förväg, på samma sätt som man gör med mobiltelefoner om ni förstår.
Man går till kommunkontoret eller vilket annat ställe som nu säljer fårköpt el, vilket är rätt många, och betalar en viss summa.I utbyte får man en kod på en massa siffror som ska matas in i elmätaren i huset där man bor. Vi kan av någon anledning bara köpa el på kommunkontoret som stänger varge dag 15.30 och inte har öppet på hegerna. Detta har förut inte varit något problem eftersom vi har varit noga med att köpa i tid. I fredags glömde undertecknad att köpa och när jag kom på det hade kommunkontoret stängt!!!
Nu till räkneexemplet. Vi hade 33 enheter kvar på fredagen kl 16.45. De senast dagarna har det gått åt mellan 20 och 22 enheter per dygn. a)hur länge klarar vi oss?
När vi för en månad sedan klagde över att det började gå åt så mycket el fick vi reda på att det kunde vara varmvatten beredaren som drog nu när det hade blivit kallt. Med detta i bakhuvudet började vi spar el som tokiga och det första vi gjorde var att slå av varmvattenberedaren. Under helgen värmde vi upp den en gång för att kunna dusch i örigt var den av. Vi sparade på all annat också och åt ute två gånger för att slippa använda spisen. På måndag morgon hade vi fortfarande 8 enheter kvar. b) hur mycket drar en varmvattenberedare igentligen?
Det här är vår sista vecka i den här lägenheten så nu bryr vi oss inte längre.
Andra händelser är att Sanna och Alina har hög feber och ligger till sängs med magont.
Jag har räknat upp 26 sidor på exjobbet och börjar faktiskt få lite resfeber.
Vi har också hittat en köpare till bilen. Om det är någon som tar hand om oss så gör Han det väldigt bra!!

Inga kommentarer: